Taastrup Løbet 537 er skudt igang

April udgaven af det traditionsrige Taastrup Løbet bliver gennemført på en alternativ måde i skyggen af Coronakrisen.

Løbeleder Leif Sandager udtaler:

Taastrup Løbet har været løbet hver måned uden en eneste aflysning – ikke mindre end 536 gange siden 1975. Aprilløbet bliver nummer 537 og det bliver naturligvis heller ikke aflyst.

Løbet bliver gennemført som et virtuelt løb, så løberne løber hver for sig uden kontakt. Der kan løbes på de sædvanlige ruter (2 km, 5 km eller 10 km) eller løberne kan vælge deres egen rute som så skal opmåles vha. GPS ur. Løberne tager selv deres tid, som så indrapporteres og offentliggøres som sædvanligt på TIK Løbernes hjemmeside.

For at få så mange som muligt til at bevæge sig i denne periode, så vil der også være mulighed for at registrere tid på 5 km gang.

Vi løber sammen – hver for sig

Der kan ikke sættes officielle tider eller rekorder og der uddeles ikke præmier. For at sikre, at der ikke er mange løbere på ruten samtidig, får løberne hele påsken til at gennemføre løbet.

Ruten skal gennemføres mellem skærtorsdag d. 9. april og den normale løbsdag tirsdag d. 14. april. Løbet bliver på enhver måde et ”selvbetjeningsløb”. Der er naturligvis ikke personer til tilmelding, start og mål eller hjælpere på ruten og løberne må selv sørge for vand efter løbet.

TIK Løbernes formand Finn Andersen udtaler:

Vi må finde alternative muligheder når situationen er som den er, og vi må se muligheder også når det er svært. Det er vigtigt at vi passer på hinanden, men det er også vigtigt at vi holder os i gang i denne tid.

Læs mere om løbet her og tilmeld dig.